banner
PfS

Actief en betekenisvol leren in een Wow! - omgeving

Bekijk hieronder de informatiefilm Playing for Success

 

 

Playing for Success is een programma voor leerlingen waar minder uit komt dan er in zit, die nog niet volledig tot bloei zij gekomen op school. Bijvoorbeeld doordat ze niet gemotiveerd zijn, te weinig zelfvertrouwen hebben  of een negatief zelfbeeld. In Almere richten we ons op kinderen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs, het speciaal onderwijs en jongeren uit de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs.

Playing for Success neemt deze leerlingen mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school, waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen: het stadion van Almere City FC, stadslandgoed De Kemphaan en de Stadsschouwburg van Almere. De gehele accommodatie is het leslokaal. Hier werken ze samen met andere leerlingen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Alles is betekenisvol en actief.

Als kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren zinvol is, dan krijgen ze er zin in en wordt leren leuk. De schoolprestaties nemen toe en de kinderen hervinden ze hun zelfvertrouwen.